divendres, 17 de maig del 2013

DIA MUNDIAL DEL RECICLATGE

Avui dia 17 de maig, és el Dia Mundial del Reciclatge, es celebra anualment, amb la finalitat de sensibilitzar i conscienciar a totes les persones sobre la responsabilitat de les seves deixalles i el respecte sobre el medi ambient.

A casa es fa la tria de les deixalles, una part molt important per donar vida als residus recollits. El procés de selecció dels materials arribats amb la fracció selectiva es porta a terme a la planta de triatge de la Mancomunitat La Plana a on es fa la tria manual dels diferents materials mitjançant un equip d’operaris. De la matèria orgànica recollida en bosses compostables, com ja sabeu, es porta a la planta de compostatge per obtenir-ne compost i finalment, tot allò que no es pot aprofitar, ho portem directament a l’abocador d’Orís.

Per aproximar la recollida de petits residus especials, a la Plaça Major hi ha una mini deixalleria a on s’hi poden posar piles, esprais, bombetes, entre d’altres. És important que els residus especials es tractin adequadament ja que poden ser molt contaminants.

També es disposa de la deixalleria de la mancomunitat, a on el ciutadà de Tona pot utilitzar per portar residus especials, com ara piles, aerosols, fluorescents, bateries, etc. O bé portar-hi residus valoritzables com ara fustes, voluminosos, roba, paper, cartró, etc.

Quan no sapigueu què fer d’algun residu no dubteu en posar-vos en contacte amb l’Ajuntament o amb la Mancomunitat per tal de donar-li la sortida adequada i així, entre tots ajudem a minimitzar l’impacte ambiental dels nostres hàbits diaris.

Per saber-ne més sobre el Dia Mundial del Reciclatge, es pot seguir el hastag#yoreciclo, per tal de trobar dades, consells i aportacions personals sobre la situació i perspectives del reciclatge.
http://www.mancoplana.cat/articles-mostra-2260-cat-recollida_de_deixalles_municipals.htm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada