divendres, 3 de maig del 2013

EL VIDRE AL CONTENIDOR 'IGLÚ'


S’ha detectat presència d’ampolles i pots de vidre a la fracció reciclable que es recull els dilluns i els divendres a la nit. Les ampolles i pots de vidre, no es recullen amb els reciclables sinó que s’han de portar als contenidors - iglús de color verd, que hi ha repartits per Tona. Cal vigilar no trencar les ampolles de vidre, ni deixar bosses fora del contenidor ja que signifiquen un perill per la població i sobretot pels nens.

Cal saber que el vidre es recicla per vies diferents a la resta d’envasos; es recull amb els contenidors iglú i es porta directament a la planta de tractament. Concretament, el vidre recollit a Tona, es porta a la planta de tractament de Mollet del Vallès a on es trosseja i es neteja, passant per diversos filtres per treure els impropis, ja siguin taps, etiquetes, etc. Aquest vidre, un cop trencat es barreja amb primeres matèries i es fon convertint-se en una massa que s’emmotllarà passant per diverses màquines per obtenir nous envasos.

Cada quinze dies es fa la recollida del vidre dels iglús de Tona, deixant el seu entorn net. En cas de detectar alguna incidència o si voleu saber quin és el contenidor que teniu més proper a casa, us podeu pasar en contacte amb la Mancomunitat o amb el mateix Ajuntament i us ho farem saber.

Tona neta, és cosa de tots!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada