dimarts, 21 de maig del 2013

PROPIETARIS DE GATS I GOSSOS


Amb la campanya també es vol incidir amb les normes de convivència del municipi, entre les quals existeix una preocupació constant: “la presència d’excrements d’animals de companyia als diferents espais públics”, originant un problema higiènic, estètic i que genera molèsties a moltes persones del nostre poble.
Per aquest motiu, recordar als propietaris dels gossos i gats, que han de seguir les normes marcades segons l’ordenança municipal sobre la tinença d’animals domèstics a Tona.

Entre les obligacions destacar:

Que s'han de recollir els excrements dels animals de companyia i dipositar-los en bosses a les papereres.
Que els gossos han de circular per les vies urbanes amb el collar, degudament identificats i amb cadena o corretja controlada pel seu acompanyant.
Que els animals de companyia han de portar un sistema de identificació que permeti determinar el propietari. S’han de censar a l’ajuntament i disposar de la targeta sanitària de l’animal.
Que es prohibeix alimentar els animals en al via pública, especialment els que no tenen propietari legal conegut, com poden ser gats, gossos, coloms, gavines i altres.
Segons l’article 20 de l’ordenança, l’ incompliment d’aquestes normes és motiu de sanció. De cara a una bona convivència entre tots i al respecte als drets dels ciutadans es demana que es segueixin aquestes normes.
Podeu trobar l’ordenança municipal a la web de l’ajuntament al https://www.tona.cat/doc/ORDENAN%C7A%20MUNICIPAL%20TINEN%C7A%20ANIMALS%20DOM%C8STICS.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada