dimecres, 17 d’abril del 2013

PLANTADA D' AROMÀTIQUES A LA VEDRUNA I FESTA D'INICI DE CAMPANYA


La campanya de civisme i medi ambient tona.net@, que s’acaba de posar en funcionament a Tona,  pretén millorar la qualitat de vida al poble mitjançant el respecte i la implicació de tots per construir un poble més net, més cívic i més sostenible. Per prendre consciència col·lectiva de la preservació de l’entorn cal incidir a tota la població. És per això que els més petits, des de l’escola, també s’hi han volgut sumar.

El passat divendres 12 d’abril, l’escola Vedruna de Tona va portar a terme una plantada de plantes aromàtiques i medicinals al parterre de davant de l’escola, al carrer Germana Victòria.
L’activitat, duta a terme pels alumnes de cicle inicial de primària, va tenir lloc d’11 a 1 del matí. Els jardiners van preparar la terra prèviament, i en el moment de la plantada van ajudar els nens i nenes en el procés. També van rebre la col·laboració de la responsable d’educació ambiental de la Mancomunitat La Plana.
Durant dues hores, cada grup classe va tenir la seva estona per plantar una espècie diferent. Així, els alumnes de primer van plantar tarongina i sàlvia, i els alumnes de segon van plantar romaní i espígol. La darrera espècie, la menta, la van plantar els jardiners.

A la tarda va tenir lloc la inauguració de l’espai a càrrec del cap d’estudis de l’escola, Pep Simon, el regidor de medi ambient, Jordi Vilamala, la mestra responsable d’Escola Verda, Mireia Sabaté, i els delegats verds de cada cicle.
Després dels parlaments i la lectura d’uns poemes per part dels alumnes, es va procedir a plantar uns rètols amb informació de cadascuna de les cinc espècies d’aromàtiques.
Aquesta plantada vol ser l’inici d’un treball curricular posterior d’ampliació i investigació d’aquestes plantes aromàtiques i medicinals i dels seus usos a tots els cicles, per tal de conèixer el nostre entorn i prendre consciència per respectar-lo i preservar-lo.

Tal i com va dir en Pep Simon, aquest espai verd de l’escola Vedruna és una petita llavor que hem plantat i haurem de fer créixer per respectar el medi ambient i ser cada cop més sostenibles.


Mariona Bigas, Educació ambiental
Mancomunitat La Plana

La festa d'inici de tona.net@ omple la plaça Major

L'endemà de la plantada d'arbres es va celebrar, a la plaça Major, la festa d'inici de campanya.

Els més menuts del poble van poder gaudir de tallers diversos de medi ambient organitzats per la Mancomunitat La Plana com la plantada d'enciams, o l'elaboració de caretes amb la imatge de la mascota de la campanya; també van poder jugar amb els jocs reciclats de la companyia Katakrak de Tona i riure i aprendre actituds cíviques i sostenibles amb en Jordi Font i el Mag Pota.






Àrea de Medi Ambient
Ajuntament de Tona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada